Η Ελληνική ακαδημία καταβάσεων φαραγγιών Hellas canyon academy ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ είναι μια κοινωνική συνεταιριστική επιχείριση με κύριο σκοπό την ανάπτυξη των Ελληνικών φαραγγιών και την εκπαίδευση.
Η Hellas canyon academy ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ αντικατέστησε τον ΕΣΕΦ τον πρωτοπόρο Ελληνικό οργανισμό που διοργάνωνε από το 2003, αποκλειστικά και μόνο, σχολές κι εξερευνήσεις φαραγγιών σε όλη την Ελλάδα.
Οι περισσότερες διαδρομές canyoning είναι έργο του ΕΣΕΦ και του ιδρυτή, Γιώργο Ανδρέου, ο οποίος είναι πρωτοπόρος στην Ελλάδα. Η εκπαίδευση στην Hellas canyon academy, έχει βάση τα Γαλλικά πρότυπα της EFC, αλλά και επιρροές από τα καλύτερα Ευρωπαϊκά συστήματα εκπαίδευσης. Η διδακτέα ύλη εναρμονίζεται πλήρως με τις εξελιγμένες Ευρωπαϊκές σχολές καταβάσεων φαραγγιών.
Η έδρα της ακαδημίας βρίσκεται στην κεντρική Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Βόλο. Ο πυρήνας του canyoning, είναι η κεντρική Ελλάδα, γιατί οι περισσότερες διαδρομές βρίσκονται εκεί.
Επιμελητής εκπαίδευσης: Γ. Ανδρέου, Moniteur EFC, leader CAF, εκπαιδευτής ΣΟΕ.
Βοηθοί Εκπαιδευτές – Οδηγοί: Ορφέας. Ανδρέου, Ε. Φωτιάδου, Κυριάκος Διακόσιας.
Ο υπεύθυνος εκπαίδευσης της Hellas canyon academy είναι ο Γιώργος Ανδρέου ο οποίος ανακάλυψε κι εξερεύνησε τα περισσότερα Ελληνικά φαράγγια. Τα δημοφιλέστερα και δυσκολότερα. Στη Σαμοθράκη, στη Κρήτη, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στη Κεντρική Ελλάδα. Γοργοπόταμος, Πύλη παραδείσου, Πορτέλα, Χα, Γυάλι κι άλλα.
Η πείρα, η οργανωτικότητα και οι εμπειρίες του πιο ενεργού οδηγού-εκπαιδευτή καταβάσεων φαραγγιών κι αθλητή βουνού (ορειβασία, αναρρίχηση, σπηλαιολογία, ποδηλασία, μοτοαλπινισμό), μεταφέρουν στον εκπαιδευόμενο ένα ουσιώδες μάγμα γνώσης και πρακτικής, αποκομίζοντας πολλά, με αρκετές λεπτομέρειες! Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι που ασχολούνται με το canyoning στην Ελλάδα, είναι μαθητές του Γιώργου Ανδρέου.
Η εκπαιδευτική ομάδα της Hellas canyon academy είναι ιδιαίτερα ενεργή κάνοντας πάνω από 100 δραστηριότητες το χρόνο.
Για να συμμετάσχει κάποιος σε δραστηριότητες βουνού (π.χ ορειβασία, αναρρίχηση, canyoning, rafting) δεν είναι απαραίτητο να έχει πλήρες εκπαίδευση από σχολές πάνω σ’ αυτά τα σπορ, μιας και οι βασικές γνώσεις, παρέχονται από τον υπεύθυνο οδηγό του κάθε αθλήματος κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.
Αυτός που λαμβάνει μέρος σε εκπαιδευτικά προγράμματα διαφόρων αθλημάτων, θέλει να μάθει τη σωστή σειρά των κανόνων ασφαλείας και να γίνει ενεργό μέλος αθλητικής ομάδας. Θέλει να εξελιχθεί και να κάνει στο μέλλον πιο δύσκολες κι απαιτητικές διαδρομές. Θέλει να του λυθούν οι απορίες για πολλά πράγματα που βλέπει και δεν τα αντιλαμβάνεται από την θέση του παρατηρητή. Θέλει συνεχώς να μαθαίνει γιατί αυτός είναι και ο σκοπός της ζωής.
Η μάθηση είναι ο πλούτος γνώσης!
Η γνώση είναι θεμέλιο. Η γνώση είναι δρόμος για τη ζωή. Από τη γνώση πηγάζει η αντίληψη.
Η γνώση είναι το πιο δυνατό όπλο.
Knowledge is waterproof!!!
Τι γίνεται μετά την παρακολούθησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ακαδημίας.
Αμέσως μετά την παρακολούθηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, oι επιλογές που έχουν οι απόφοιτοι όλων των επιπέδων της Hellas canyon academy, είναι:
1) να συνεχίσουν εντατικά το σπορ, ακολουθώντας το πρόγραμμα της Hellas canyon, με την δυνατότητα προπληρωμής ετήσιας συνδρομής απεριόριστων διαδρομών (οικονομικά πακέτα προσαρμοσμένα στις ενότητες της ακαδημίας). Ενημερωθείτε αναλυτικά για τις συνδρομές.
2) να λαμβάνουν μέρος στις δραστηριότητες της Hellas canyon όποτε επιθυμούν καταβάλλοντας κάθε φορά την συμμετοχή που τους αναλογεί
Η Hellas canyon academy έχει χωρίσει την εκπαίδευση σε 8 επίπεδα διάρκειας δύο ημερών το καθένα, τα οποία γίνονται όλο το χρόνο. Τα 8 επίπεδα ανήκουν σε τρεις ενότητες. Της Μύησης, των Αυτονόμων και των Ομαδαρχών. Ο εκπαιδευόμενος έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει το κάθε επίπεδο (διήμερο) σε ημερομηνίες της επιλογής του. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Hellas canyon academy για την ενότητα ΜΥΗΣΗΣ (5 ημέρες) είναι αρκετά ευέλικτο, δίνοντας στους εκπαιδευόμενους την δυνατότητα συμμετοχής τους σε διάφορα μέρη ανά την Ελλάδα, καλύπτοντας σχεδόν κάθε περιοχή και μεταφέροντας το μήνυμα, πως η γνώση είναι δικαίωμα όλων! Γίνεται συνήθως Σαββατοκύριακα γιατί είναι η εισαγωγή στις τεχνικές των καταβάσεων φαραγγιών. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Hellas canyon academy για την ενότητα ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ (8 ημέρες) & ΟΜΑΔΑΡΧΩΝ (7 ημέρες) όπως και σε όλες τις Ευρωπαϊκές σχολές, είναι εβδομαδιαίο και γίνεται στο εκπαιδευτικό κέντρο της ακαδημίας στο Βόλο και στα φαράγγια της περιοχής.
Τα εκπαιδευτικά επίπεδα και οι ενότητες της Hellas canyon academy:
1η Ενότητα. Μύησης. Περιλαμβάνει: LVL1, LVL2 (5 ημέρες) (στο πρόγραμμα και στην τιμή περιλαμβάνεται και 1 επιπλέον ημέρα πρακτική σε φαράγγι)
2η Ενότητα. Αυτονόμων. Περιλαμβάνει: LVL3, LVL4 LVL5 (8 ημέρες) (στο πρόγραμμα και στην τιμή περιλαμβάνεται και 2 επιπλέον ημέρες πρακτικής σε φαράγγι)
3η Ενότητα. Ομαδαρχών. Περιλαμβάνει: LVL6, LVL7, LVL8 (7 ημέρες)
Οι εκπαιδευτικές ενότητες, διεξάγονται σε οργανωμένα πεδία κατάλληλα για εκπαίδευση και σε φαράγγια προσαρμοσμένης δυσκολίας, ανάλογα με το κάθε επίπεδο.
Για την συμμετοχή στα 4 πρώτα εκπαιδευτικά επίπεδα (διήμερα)1ο, 2ο, 3ο, 4ο, το κόστος για το καθένα είναι 80€.
Για την συμμετοχή στα 4 τελευταία εκπαιδευτικά επίπεδα (διήμερα) 5ο, 6ο, 7ο και 8ο το κόστος για το καθένα είναι 95€.
Το κόστος ενοικίασης ατομικού εξοπλισμού για την συμμετοχή σε οποιοδήποτε εκπαιδευτικό επίπεδο (διήμερο) είναι 15€.
Τα έξοδα μετακινήσεων, διαμονής και διατροφής βαρύνουν τον κάθε εκπαιδευόμενο.
οι εκπαιδευόμενοι για την συμμετοχή τους, οφείλουν να καταθέτουν ιατρική βεβαίωση που να επιτρέπει την συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες. Η βεβαιώσεις έχουν ισχύ για έναν χρόνο.
Ο ομαδικός εξοπλισμός εκπαίδευσης παρέχεται από την ακαδημία: (σχοινιά, σακίδια σχοινιών, υλικά αγκυρώσεων, κλειδιά, καταβατήρες, ιμάντες, κορδονέτα, φρένα, τροχαλίες, ομαδικό φαρμακείο κλπ)
Ατομικός εξοπλισμός που πρέπει να έχει ο εκπαιδευόμενος μαζί του:
• Παπούτσια για το φαράγγι, όσο γίνεται πιο αντιολισθητικά και να αγκαλιάζουν τον αστράγαλο (ενημερωθείτε από την ενότητα ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ).
• Φακός κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες.
• Για την εκπαίδευση στο πεδίο: πεζοπορικό παντελόνι, μπλουζάκι, αντιανεμικό τζάκετ.
• Μαγιό, πετσέτα, σακούλες σκουπιδιών για τα βρεγμένα.
1 λίτρο νερό + snacks.
Ατομικός εξοπλισμός ειδικός για τη δραστηριότητα. (αν δεν υπάρχει, παρέχεται με την ενοικίαση):
• Κράνος, σφυρίχτρα, στολή νεοπρέν 5mm, καλτσάκια νεοπρέν.
• Ζώνη ασφαλείας ειδική για canyoning με λανιέρες αυτασφάλισης και καταβατήρα (οχτάρι).
• Καραμπίνερ απλό (ένα), καραμπίνερ ασφαλείας τύπου HMS (δύο).
• Σακίδιο ειδικό για Canyoning με ειδικό στεγανό μπιτόνι.
Η πρόσβαση στους χώρους εκπαίδευσης γίνεται με ιδιωτικά μέσα (ΙΧ) των εκπαιδευόμενων, στα οποία, κατόπιν συνεννοήσεως, μπορούν να συνταξιδεύουν και να μοιράζονται τα έξοδα καυσίμων, διοδίων κλπ
Ελεύθερη επιλογή για κατασκήνωση ή για διαμονή σε προτεινόμενα καταλύματα με προσιτές τιμές. Το εκπαιδευτικό κέντρο στο Βόλο, παρέχει τη δυνατότητα φιλοξενίας.

ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΥΗΣΗΣ

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ
ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΒΑΣΗΣ ΚΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

Στο πρώτο επίπεδο, ο εκπαιδευόμενος διδάσκεται τις βασικές τεχνικές των καταβάσεων φαραγγιών, καθώς και γενικές γνώσεις γεωλογίας,
μετεωρολογίας, περιβάλλοντος, φυσιολογίας, που σχετίζονται με το σπορ. Γνωριμία με τον εξοπλισμό και τις τεχνικές κατάβασης με σχοινιά. Η πρώτη ημέρα ξεκινάει με μαθήματα σε εκπαιδευτικό πεδίο, ενώ τη δεύτερη γίνεται κατάβαση φαραγγιού κι εφαρμογή των τεχνικών.

ΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΦΑΡΑΓΓΙ (ΣΧΟΙΝΙΑ ΚΑΙ ΝΕΡΑ)
Στο δεύτερο επίπεδο ο εκπαιδευόμενος διδάσκεται τους γενικούς κανόνες ασφαλείας των ορειβατικών αγκυρώσεων και όλες τις τεχνικές περάσματος από σχοινιά. (κλειδώματα, τραβέρσες, παρακάμψεις). Επίσης γίνεται η πρώτη εισαγωγή κι ανάλυση, στις τεχνικές κίνησης στα νερά των φαραγγιών. Η πρώτη ημέρα ξεκινάει με μαθήματα σε εκπαιδευτικό πεδίο, ενώ τη δεύτερη γίνεται κατάβαση φαραγγιού με εφαρμογή των τεχνικών και μαθήματα στα νερά.
Εκπαιδευτική ενότητα ΄΄ΜΥΗΣΗΣ”. Περιλαμβάνει 5 ημέρες, 2 σε τεχνικό πεδίο και 3 σε φαράγγια

6-24 Φεβρουαρίου 2019. Βόλος

Κάθε Τετάρτη 18:00-21:00 τεχνική κατάρτιση στο εκπαιδευτικό κέντρο της ακαδημίας (υποχρεωτική συμμετοχή στις 2 από τις 3 συναντήσεις)

Κάθε Κυριακή πρακτική με κατάβαση φαραγγιού

(υποχρεωτική συμμετοχή στις 2 από τις 3 Κυριακές)

4-12 Μαΐου 2019. Κεντρική Ελλάδα

Σάββατο 4/5 πεδίο τεχνικών στα Καμένα Βούρλα,

Κυριακή 5/5 κατάβαση φαραγγιού Στριφτό.

(διανυκτέρευση σε σκηνές ή σε ενοικ. δωμάτια)

Σάββατο 11/5 κατάβαση φαραγγιού Τσιγγενέ στην Όθρυ,

Κυριακή 12/5 κατάβαση φαραγγιού Τιτάνων στην Όθρυ.

(διανυκτέρευση στο καταφύγιο)

18-26 Μαΐου 2019. Β. Ελλάδα

Σάββατο 18/5 πεδίο τεχνικών στο Λιτόχωρο,

Κυριακή 19/5 κατάβαση φαραγγιού Καλυψούς στον Κίσσαβο.

(διανυκτέρευση σε σκηνές ή σε ενοικ. δωμάτια)

Σάββατο 25/5 κατάβαση μέρους του φαραγγιού Ενιπέα στον Όλυμπο

Κυριακή 26/6 κατάβαση φαραγγιού Ορλιά

(διανυκτέρευση σε σκηνές ή σε ενοικ. δωμάτια)

28 Σεπτεμβρίου-6 Οκτωβρίου 2019. Κεντρική Ελλάδα

Σάββατο 28/9 πεδίο τεχνικών στην Λαμία,

Κυριακή 29/9 κατάβαση φαραγγιού Ροδοκάλου.

(διανυκτέρευση σε σκηνές ή σε ενοικ. δωμάτια)

Σάββατο 5/10 κατάβαση φαραγγιού Τσιγγενέ στην Όθρυ,

Κυριακή 6/10 κατάβαση φαραγγιού Τιτάνων στην Όθρυ.

(διανυκτέρευση στο καταφύγιο)

Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες δεν συμβαδίζουν με το πρόγραμμά σας, ή είστε παρέα, σύλλογος κλπ, περιμένουμε την δικιά σας πρόταση και σύντομα θα επικοινωνήσουμε μαζί σας. Δήλωση ενδιαφέροντος

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΥΗΣΗΣ: 200€ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ. ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 5 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

LVL1 κόστος: 80€+20€ ενοικίαση εξοπλισμού=100€ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΒΑΣΗΣ ΚΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

LVL2 κόστος: 80€+20€ ενοικίαση εξοπλισμού=100€ ΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΦΑΡΑΓΓΙ (ΣΕ ΣΧΟΙΝΙΑ ΚΑΙ ΝΕΡΑ)

ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ

ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΦΡΕΝΑ (ΑΝΑΒΑΣΗ-ΚΑΤΑΒΑΣΗ)
Με το τρίτο επίπεδο ο εκπαιδευόμενος ουσιαστικά ξεκινάει την ενότητα των αυτονόμων και διδάσκεται όλους τους πιθανούς τρόπους ανάβασης σε τεντωμένα σχοινιά, όπου αποτελούν και τη βασική δομή ανάπτυξης των τεχνικών διάσωσης. Η πρώτη ημέρα αρχίζει με μαθήματα σε εκπαιδευτικό πεδίο, ενώ τη δεύτερη γίνεται κατάβαση φαραγγιού με εφαρμογή τεχνικών των δύο προηγούμενων επιπέδων.
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ-ΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΟΡΜΗΤΙΚΑ ΝΕΡΑ-ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΣΧΟΙΝΙΩΝ
Στο τέταρτο επίπεδο ο εκπαιδευόμενος λαμβάνει όλη την πληροφόρηση για σύμβολα, χάρτες, χαρτογραφήσεις, τοπογραφικά, επίπεδα δυσκολίας κλπ. Μαθαίνει τους βασικούς κανόνες πρώτων βοηθειών κι αντιμετώπισης διαφόρων απρόβλεπτων καταστάσεων. Επίσης μαθαίνει να εξοικειώνεται στα ορμητικά νερά των ποταμών αντιμετωπίζοντας πιθανά προβλήματα, ενώ εκπαιδεύεται σε
όλες τις βασικές τεχνικές διαχείρισης σχοινιών. Η πρώτη ημέρα ξεκινάει με μαθήματα σε εκπαιδευτικό πεδίο και ποτάμι. Τη δεύτερη ημέρα γίνονται μαθήματα σε εκπαιδευτικό πεδίο κι εφαρμογή τεχνικών σε στεγνό φαράγγι μικρής διάρκειας.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΡΕΛΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΜΕΛΟΣ ΟΜΑΔΑΣ
Με το πέμπτο επίπεδο ο εκπαιδευόμενος ολοκληρώνει την ενότητα των αυτονόμων. Η ύλη αυτού του επιπέδου αποτελείται από οργανωτική δομή και ειδικές τεχνικές, ενώ ο εκπαιδευόμενος διδάσκεται κι όλους τους βασικούς κανόνες αναρρίχησης. Την πρώτη ημέρα γίνονται μαθήματα σε εκπαιδευτικό πεδίο και τη δεύτερη κατάβαση φαραγγιού με εφαρμογή τεχνικών όλων των προηγούμενων επιπέδων.
Εκπαιδευτική εννότητα ΄΄ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ”. Περιλαμβάνει 8 ημέρες. 3 σε τεχνικό πεδίο, 1 σε ποτάμι και 4 σε φαράγγια

8-14 Ιουλίου 2019. Κεντρική Ελλάδα με έδρα την ακαδημία

 

Δευτέρα 8/7 ανάπτυξη τεχνικών στο εκπαιδευτικό κέντρο της ακαδημίας LVL3

Τρίτη 9/7 ανάπτυξη τεχνικών στο εκπαιδευτικό κέντρο της ακαδημίας LVL4 Τετάρτη 10/7 τεχνικές νερών στον Γοργοπόταμο LVL4

Πέμπτη 11/7 ανάπτυξη τεχνικών στο εκπαιδευτικό κέντρο της ακαδημίας LVL5

Παρασκευή 12/7 ανάπτυξη τεχνικών σε φαράγγι του Πηλίου LVL5

Σάββατο13/7. Πρακτική σε φαράγγι της Ηπείρου. Γκούρα ανατολικής.

Κυριακή14/7. Πρακτική σε φαράγγι της Ηπείρου. Πύλη παραδείσου.

13-20 Οκτωβρίου 2019. Κεντρική Ελλάδα με έδρα την ακαδημία

Κυριακή 13/10 φαράγγι Τσιγγενέ στην Όθρυ LVL3

Δευτέρα 14/10 ανάπτυξη τεχνικών στο εκπ. κέντρο της ακαδημίας LVL3

Τρίτη 15/10 ανάπτυξη τεχνικών στο εκπαιδευτικό κέντρο της ακαδημίας LVL4 Τετάρτη 16/10 τεχνικές νερών στον Γοργοπόταμο LVL4

Πέμπτη 17/10 ανάπτυξη τεχνικών στο εκπ. κέντρο της ακαδημίας LVL5

Παρασκευή 18/10 ανάπτυξη τεχνικών σε φαράγγι του Πηλίου LVL5

Σάββατο19/10. Πρακτική σε φαράγγι στην Όθρυ. Νεροσπηλιάς.

Κυριακή20/10. Πρακτική σε φαράγγι στην Όθρυ. Τιτάνων.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ: 315€ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ. ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 8 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

LVL3 κόστος: 80€+15€ ενοικίαση εξοπλισμού= 95€ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΦΡΕΝΑ (ΑΝΑΒΑΣΗ-ΚΑΤΑΒΑΣΗ)

LVL4 κόστος: 80€+15€ ενοικίαση εξοπλισμού= 95€ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ-ΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΟΡΜΗΤΙΚΑ ΝΕΡΑ-ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΣΧΟΙΝΙΩΝ.

LVL5 κόστος: 95€+15€ ενοικίαση εξοπλισμού=110€ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΡΕΛΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΜΕΛΟΣ ΟΜΑΔΑΣ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΜΑΔΑΡΧΩΝ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΑΡΧΩΝ (SFP2)
Με το έκτο επίπεδο ο εκπαιδευόμενος ξεκινάει την ενότητα ομαδαρχών (ειδικών τεχνικών), περνώντας πρώτα από αξιολόγηση, όπου πρέπει να αποδείξει την ικανότητά του να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο επίπεδο. Και οι δύο ημέρες περιέχουν αρκετά μαθήματα σε εκπαιδευτικό πεδίο και σε φαράγγι, προετοιμάζοντας τον εκπαιδευόμενο στις καινούριες τεχνικές.

ΠΡΟ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.
ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΒΑΣΕΙΣ ΦΑΡΑΓΓΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ LVL5 = ΕΙΚΟΣΙ (20)
Για την εισαγωγή στο επίπεδο LVL6, πρώτα απαιτείται αξιολόγηση της ικανότητας των εκπαιδευομένων.

ΑΥΤΟΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ
Στο έβδομο επίπεδο διδάσκονται οι τεχνικές διάσωσης. Ειδικές τεχνικές όπου ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει να αντιμετωπίζει όλα τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν. Την πρώτη ημέρα γίνονται μαθήματα σε εκπαιδευτικό πεδίο και τη δεύτερη κατάβαση φαραγγιού με εφαρμογή τεχνικών του επιπέδου LVL6.
ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ – ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΣΧΟΛΗΣ ΟΜΑΔΑΡΧΩΝ (SFP2)
Στο όγδοο επίπεδο ολοκληρώνεται η ενότητα των Ομαδαρχών SFP2, κλίνοντας κι ο εκπαιδευτικός κύκλος του canyoning. Και σ’ αυτό το επίπεδο επίσης, διδάσκονται αρκετές ειδικές τεχνικές, ενώ ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει να αντιμετωπίζει όλα τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν σε φαράγγι με ορμητικά νερά. Στην δομή της ύλης περιέχονται και γνώσεις αρματώματος φαραγγιών. Την πρώτη ημέρα γίνονται μαθήματα σε εκπαιδευτικό πεδίο και τη δεύτερη κατάβαση φαραγγιού με ορμητικά νερά κι εφαρμογή τεχνικών περάσματος κι απεγκλωβισμού
Εκπαιδευτική ενότητα ΄΄ΟΜΑΔΑΡΧΩΝ”. Περιλαμβάνει 8 ημέρες. 4 σε τεχνικό πεδίο και 4 σε φαράγγια

Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής ενότητας ΄΄ΟΜΑΔΑΡΧΩΝ΄΄ είναι εβδομαδιαίο και πλαισιώνεται από διασωστικές τεχνικές και διαχείρισης ομάδων όλων των επιπέδων. Ο εκπαιδευόμενος σ’ αυτή την εκπαιδευτική ενότητα, ολοκληρώνει την εκπαίδευσή του στο canyoning. Γίνεται στο εκπαιδευτικό κέντρο της Ακαδημίας στο Βόλο, στα φαράγγια του Πηλίου και της Όθρυος. Ο εκπαιδευόμενος σε μια τόσο σοβαρή σχολή, οφείλει να έχει τον δικό του εξοπλισμό. Αν για κάποιο λόγο χρειαστεί να του τον παρέχει η ακαδημία, το κόστος ενοικίασης είναι 70€. Το εκπαιδευτικό κέντρο παρέχει τη διευκόλυνση της φιλοξενίας στους εκπαιδευόμενους.

2-8 Νοεμβρίου 2019. Κεντρική Ελλάδα με έδρα την ακαδημία

Σάββατο 2/11. Ανάπτυξη τεχνικών στο εκπ. κέντρο της ακαδημίας LVL6

Κυριακή 3/11. Ανάπτυξη τεχνικών σε πεδίο και σε φαράγγι LVL6

Δευτέρα 4/11. Ανάπτυξη τεχνικών στο εκπ. κέντρο της ακαδημίας LVL7

Τρίτη 5/11. Κατάβαση φαραγγιού LVL7

Τετάρτη 6/11. Ανάπτυξη τεχνικών και κατάβαση φαραγγιού LVL8

Πέμπτη 7/11. Ανάπτυξη τεχνικών και κατάβαση φαραγγιού. LVL8

Παρασκευή 8/11. Κατάβαση φαραγγιού κι εφαρμογή τεχνικών.

Στις 10 ή στις 24 /11 ο εκπαιδευόμενος επιλέγει να κάνει την τελευταία του πρακτική σε διαχείριση ομάδας.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΜΑΔΑΡΧΩΝ SFP2: 350€. ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ 7 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ 1 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

LVL6 κόστος: 100€ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΑΡΧΩΝ (SFP2)

LVL7 κόστος: 100€ ΑΥΤΟΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ

LVL8 κόστος: 150€ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ – ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ (SFP2)

Συχνές ερωτήσεις

Ακούω συνεχώς για το υψηλό επίπεδο της Hellas canyon academy και τις σχολές του ΕΣΕΦ. Τι σας κάνει να διαφέρετε και να έχετε την καλύτερη φήμη?

Δεν είναι μόνο το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και το συνεχώς εμπλουτισμένο πρόγραμμά μας. Δίνουμε περισσότερη βάση σε ειδικές τεχνικές που κρίνουμε απαραίτητες και δεν σπαταλάμε πολύτιμο χρόνο για δευτερεύοντα πράγματα. Επίσης έχουμε κατά μέσο όρο 120 καταβάσεις φαραγγιών κάθε χρόνο, όλων των επιπέδων δυσκολίας καθώς κι αρκετές εξερευνήσεις. Αυτό ισχυροποιεί κατά πολύ το ρόλο μας κι έτσι η ομάδα μας βρίσκεται συνεχώς σε εγρήγορση.

Δεν έχω δικό μου εξοπλισμό. Μπορώ να νοικιάσω από εσάς?

Η ακαδημία παρέχει όλο τον εξοπλισμό με προσιτό κόστος ενοικίασης.

Μένω στην Αθήνα, θέλω ν ασχοληθώ με το canyoning, αλλά δεν έχω μεταφορικό μέσο. Προτείνετε κάποια λύση γι αυτό?

Ο υπεύθυνος της γραμματείας θα σας φέρει σε επαφή με όσους διαθέτουν όχημα και επιθυμούν να συνταξιδέψουν και να μοιραστούνε τα έξοδα μετακίνησης.

Δεν μπορώ να λάβω μέρος στην εκπαίδευση γιατί εργάζομαι τα σαββατοκύριακα. Υπάρχει λύση γι αυτό?

Τα εκπαιδευτικά επίπεδα δεν γίνονται μόνο τα σαββατοκύριακα αλλά και τις υπόλοιπες ημέρες. Αν και ούτε αυτές οι ημερομηνίες ταιριάζουν με το πρόγραμμά σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία της ακαδημίας και σίγουρα θα βρεθεί μια λύση.

Θέλω να ξεκινήσω τα εκπαιδευτικά επίπεδα μόνος ή με την παρέα μου. Υπάρχει τέτοια δυνατότητα?

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία της ακαδημίας και σίγουρα θα βρεθεί μια λύση.

Θέλω να ασχοληθώ με το canyoning και να γνωρίσω την άγνωστη Ελλάδα.

Τελειώνοντας τα δύο πρώτα επίπεδα, όπου είναι και η βασική σχολή, έχετε την δυνατότητα με την ετήσια συνδρομή απεριόριστων διαδρομών να λαμβάνετε μέρος σε όλες τις δραστηριότητες της Hellas canyon, σε όλη την Ελλάδα.

Είμαι απόφοιτος σχολής καταβάσεων φαραγγιών και η παρέα μου δεν ασχολείται πλέον. Πως μπορώ να συνεχίσω το canyoning?

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της Hellas canyon, οι εκπαιδευτές θα είναι πάντα δίπλα σας για να σας βοηθάνε. Στις δραστηριότητες θα έχετε την δυνατότητα να γνωρίσετε καινούριες παρέες και να συνεχίσετε να ασχολείστε με το σπορ που αγαπάτε..

Είμαι απόφοιτος άλλων σχολών canyoning, αλλά θέλω να ακολουθήσω το πρόγραμμα της Hellas canyon. Ποιά είναι η διαδικασία?

Την πρώτη ημέρα γίνεται μια αξιολόγηση από τους εκπαιδευτές για να δούνε το επίπεδό σας. Στη συνέχεια ακολουθείτε κανονικά το πρόγραμμα της Hellas canyon αφού ενημερωθείτε για τον τρόπο κίνησης, οργάνωσης κι ασφάλειας και το αποδεχθείτε. Οι εκπαιδευτές μας σέβονται όλους τους άλλους τρόπους και τις αρχές που χρησιμοποιούνται από τις διαφορετικές σχολές, αλλά θα πρέπει στις δραστηριότητες να κινείστε με τους κανόνες της Hellas canyon academy.

Ποιός είναι υπεύθυνος για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και ποιοί θα με εκπαιδεύσουν?

Υπεύθυνος όλων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι ο Γιώργος Ανδρέου (Ιδρυτής ΕΣΕΦ, εκπαιδευτής ΣΟΕ, moniteur EFC, leader CAF). Επαγγελματίας οδηγός-εκπαιδευτής καταβάσεων φαραγγιών από το 1999, με μεγάλη πείρα. Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με το Canyoning στην Ελλάδα και είναι γνωστός για την δράση του σε όλο το κόσμο. Είναι ιδρυτής της Ελληνικής σχολής καταβάσεων φαραγγιών και συνεργάζεται με ξένους οργανισμούς. Το 2007 βραβεύτηκε από την Γαλλική σχολή για την προσφορά του και την ανάπτυξη του canyoning στην Ελλάδα. Έχει οργανώσει την εξερεύνηση και τοποθέτηση μόνιμων αγκυρώσεων, σε 138 διαδρομές canyoning, όπου περιλαμβάνονται και τα δυσκολότερα, όπως για παράδειγμα αυτό του Γοργοποτάμου. Για το 80% των Ελληνικών διαδρομών canyoning, έχει επιμεληθεί ο Γ. Ανδρέου με την ομάδα του.

Αποφάσισα να αγοράσω δικό μου εξοπλισμό. Ποιές δυνατότητες υπάρχουν?

Ο υπεύθυνος εκπαίδευσης και ιδρυτής της Hellas canyon academy, είναι επαγγελματίας στις καταβάσεις φαραγγιών και διαθέτει όλα τα είδη σε προσιτές τιμές. Επίσης θα σας συμβουλέψει για την σωστή αγορά του εξοπλισμού σας, χωρίς να ξοδευτείτε για περιττά πράγματα ή με λάθος αγορές. Υπάρχει επίσης και η δυνατότητα αγοράς μεταχειρισμένου εξοπλισμού.

Είμαι κάτοικος Θεσσαλονίκης και δεν έχω τη δυνατότητα να μετακινηθώ μακριά. Πώς μπορώ να λάβω μέρος στα εκπαιδευτικά προγράμματα?

Είναι πολύ απλό. Θα κοιτάξετε το ετήσιο πρόγραμμα και θα επιλέξετε τα μαθήματα που διεξάγονται κοντά στον τόπο διαμονής σας. Τα εκπαιδευτικά επίπεδα και το πρόγραμμα καταβάσεων είναι κυκλικό και όχι σταθερό. Δηλαδή γίνονται σε διαφορετικές περιοχές κάθε βδομάδα και όλο το χρόνο, δίνοντας την δυνατότητα να συμμετέχουν όλοι.

Είναι απαραίτητο τελειώνοντας το ένα επίπεδο να λάβω μέρος αμέσως στο επόμενο?

Όχι δεν είναι απαραίτητο. Μπορείτε να επιλέξετε την επόμενη ημερομηνία που σας βολεύει, όποτε κι αν είναι αυτή.

Θεωρείται απαραίτητο να κάνω όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης?

Η γνώση δεν σταματάει ποτέ. Αυτό το επιλέγετε μόνοι σας κι όταν νοιώσετε ότι πήρατε αυτά που ζητούσατε μπορείτε να μείνετε εκεί.

Είμαι απόφοιτος άλλης σχολής canyoning. Μπορώ να λάβω μέρος στην εκπαίδευση της Hellas canyon academy?

Φυσικά και μπορείτε. Επιλέξτε το επίπεδο που θέλετε να παρακολουθήσετε και δηλώστε τη συμμετοχή σας.

Μπορώ να ασχοληθώ επαγγελματικά μετά την ολοκλήρωση όλων των εκπαιδευτικών επιπέδων?

Το σίγουρο είναι ότι θα έχετε λάβει πολλές γνώσεις κι αρκετή επιδεξιότητα. Για την μετάβαση όμως στο επαγγελματικό επίπεδο, στις μέρες μας, χρειάζεται να περάσετε μια σχολή ειδική για επαγγελματίες. Τέτοιες σχολές υπάρχουν στη Γερμανία, την Ελβετία, τη Γαλλία. Η Hellas canyon academy θα σας βοηθήσει σ αυτό.

Θέλω να ασχοληθώ με το canyoning μέχρι το ανώτερο επίπεδο που υπάρχει. Μου δίνεται αυτή τη δυνατότητα μέσα από την Hellas canyon academy?

Η Hellas canyon academy, συνεργάζεται με αντίστοιχες Ευρωπαϊκές σχολές και μπορεί να προετοιμάσει τους αποφοίτους της και για τα ανώτερα επίπεδα.

Πως μπορώ να ξεκινήσω να λαμβάνω μέρος στα επίπεδα εκπαίδευσης?

Πρώτα πρέπει να δείτε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, να επιλέξετε το επίπεδο εκπαίδευσης, την ημερομηνία που σας ταιριάζει και την περιοχή που επιθυμείτε. Κατόπιν συμπληρώνετε ηλεκτρονικά την αίτηση συμμετοχής και κάποιος υπεύθυνος θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας

Πόσες ημέρες διαρκεί η εκπαίδευση?

Ο πλήρης εκπαιδευτικός κύκλος του canyoning αποτελείται από 3 ενότητες που περιλαμβάνουν όλες μαζί 8 επίπεδα. Οι 3 ενότητες είναι: Μύησης, Αυτονόμων κι Ομαδαρχών. Το κάθε επίπεδο είναι ένα διήμερο. Ο εκπαιδευόμενος έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί κατά την διάρκεια της ετήσιας εκπαιδευτικής σαιζόν, τα επίπεδα που τον ενδιαφέρουν και τις ημερομηνίες που αυτός θα επιλέξει. Δηλαδή ακολουθεί ένα ευέλικτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Λαμβάνω κάποια πιστοποίηση μετά την εκπαίδευση?

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός ΕΣΕΦ απονέμει σε όλους τους απόφοιτους, βεβαίωση ή δίπλωμα καθώς και κάρτα με το επίπεδο γνώσης τους. Σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία, για πολλά σπορ δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο και κανόνες που να διαμορφώνουν την εκάστοτε διαπίστευση. Όλοι οι Ελληνικοί και Ευρωπαϊκοί οργανισμοί που απονέμουν στους εκπαιδευόμενους διαπίστευση, για την Ελληνική νομοθεσία, έχουν την ίδια ισχύ. Η Hellas canyon academy, συνεργάζεται με αντίστοιχες Ευρωπαϊκές σχολές και μπορεί να προετοιμάσει τους αποφοίτους της και για αντίστοιχες Ευρωπαϊκές διαπιστεύσεις. Οι απόφοιτοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος σε σχολές του εξωτερικού, με την επίδειξη του προαπαιτούμενου διπλώματος της Hellas canyon academy, μπορούν να ενταχθούν στην σχολή Οδηγών (Initiateur).

Μέχρι ποιό σημείο μπορεί να φτάσει η εκπαίδευση από την Hellas canyon academy?

Καλύπτεται όλη η εκπαιδευτική ύλη σχετικά με τις καταβάσεις φαραγγιών και ολοκληρώνεται με την ενότητα του ομαδάρχη.

Τελειώνοντας την εκάστοτε εκπαίδευση, τι δυνατότητες μου δίνονται για εφαρμογή των όσων διδάχθηκα?

Ακολουθώντας το πρόγραμμα της Hellas canyon, οι εκπαιδευτές θα είναι πάντα δίπλα σας για να σας βοηθήσουν να εξελίξετε τα όσα μάθατε.

Είμαι απόφοιτος παλαιότερων σχολών και δεν θυμάμαι καλά κάποιες τεχνικές. Πως μπορώ να κάνω επανάληψη σ αυτά που διδάχθηκα?

Μπορείτε να επιλέξετε το εκπαιδευτικό επίπεδο που θα καλύψει τα κενά που έχετε και να λάβετε μέρος για επανάληψη, με την εποπτεία των εκπαιδευτών. Το κόστος συμμετοχή σας θα είναι το ήμισυ του αντίστοιχου επιπέδου.

Είμαι αθλητής του canyoning, ασχολούμαι συστηματικά και θέλω να μάθω τεχνικές για δύσκολα φαράγγια. Μπορώ μέσω της Hellas canyon academy?

Η Hellas canyon academy μπορεί να σας βοηθήσει πραγματικά σ αυτό που ζητάτε. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, θα επικοινωνήσει μαζί σας ο εκπαιδευτής για να κανονίσετε να λάβετε μέρος σε κάποια δραστηριότητα, με σκοπό την αξιολόγησή σας. Στη συνέχεια, σας υποδεικνύει σε ποιό επίπεδο έχετε την δυνατότητα να ενταχθείτε.