Ασφάλεια Ταξιδιού

Ασφάλεια Ταξιδιού

Οι δραστηριότητες της Hellas Canyon ανοίγουν έναν διαφορετικό κόσμο  στη φύση, προσφέροντας εντυπωσιακές εικόνες, σωματική άσκηση και αθλητισμό, ενθουσιασμό και γνωριμίες με καινούρια μέρη. Με αυτή τη λογική, υπάρχουν εγγενείς κίνδυνοι πέραν των οποίων θα μπορούσατε λογικά να περιμένετε με τη διαμονή σας στη χώρα σας. Ορισμένοι από τους λόγους για τους οποίους μπορεί να εκτίθενται σε διαφορετικές και ευρύτερες εμπειρίες και κινδύνους περιλαμβάνουν:

Η Ελλάδα έχει διαφορετικούς νόμους και κανονισμούς που διέπουν τις μεταφορές, τις υποδομές, την ασφάλεια κ.λπ. και μπορεί να λείπει σε σύγκριση με τους νόμους που μπορεί να έχετε στη χώρα σας.

Οι δραστηριότητες που διοργανώνουμε, πολλές φορές περιλαμβάνουν έντονες σωματικές ασκήσεις και φυσικές απαιτήσεις πέρα ​​από τις οποίες μπορείτε συνήθως να συμμετέχετε στην καθημερινότητά σας. 

Επιπλέον, αυτές οι δραστηριότητες διοργανώνονται σε απομακρυσμένες και απομονωμένες περιοχές.

Φυσικά γεγονότα όπως οι τυφώνες, οι σεισμοί, οι καταιγίδες, οι πλημμύρες κ.λπ. μπορούν να συμβούν σε όλο τον κόσμο. Μερικές φορές μπορεί να χτυπήσουν σε τοποθεσίες στις οποίες διοργανώνουμε περιοδεία. Η απομακρυσμένη τοποθεσία ορισμένων από τις εκδρομές μας μπορεί να συνθέσει τις επιπτώσεις πέρα ​​από το φυσικό γεγονός.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που συναντάτε στα ταξίδια σας θα είναι γνήσιοι, φιλόξενοι και ειλικρινείς. Ωστόσο, όπως είναι διαπιστωμένο, οπουδήποτε παραμονεύει μια μικρή εξαίρεση που περιστοιχίζει τον ανυποψίαστο τουρίστα.

Οι απομακρυσμένες τοποθεσίες ορισμένων περιηγήσεων μας σημαίνουν ότι η υποστήριξη και η βοήθεια δεν είναι πάντα άμεσα διαθέσιμες.

Η υποδομή (νοσοκομεία, μεταφορές, υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κ.λπ.) της Ελλάδας μπορεί να λείπει σε σύγκριση με εκείνες που μπορεί να έχετε στη χώρα σας.

Η Hellas Canyon λαμβάνει όλα τα εύλογα μέτρα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια και την απόλαυση σας ενώ ταξιδεύετε μαζί μας. Στόχος του παρόντος εγγράφου είναι να σας δώσει μια εικόνα για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε περαιτέρω την προσωπική σας ασφάλεια ενώ βρίσκεστε στο εξωτερικό.

Καταρχάς

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε πριν ακόμα αποχωρήσετε από τον τόπο διαμονή σας που θα σας βοηθήσουν να έχετε μια ασφαλή και ευχάριστη ταξιδιωτική εμπειρία.

Πάρτε μαζί σας αντίγραφα του διαβατηρίου σας και άλλα σημαντικά έγγραφα. Με αυτόν τον τρόπο, εάν χάσετε τα έγγραφά σας, μπορείτε τουλάχιστον να παρουσιάσετε ένα αντίγραφο στην πρεσβεία ή το προξενείο σας ενώ βρίσκεστε στο εξωτερικό και να έχετε 
εκδώσει προσωρινά ταξιδιωτικά έγγραφα. Μια χρήσιμη συμβουλή είναι να σαρώσετε τα έγγραφα και να τα στείλετε στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο έχετε επιπλέον πρόσβαση σε αυτές online.

Προτείνουμε να καταχωρίσετε τα ταξιδιωτικά σας σχέδια με την πρεσβεία ή το προξενείο σας πριν φύγετε από το σπίτι σας. Σε περίπτωση που συμβεί ένα σοβαρό συμβάν, η κυβέρνησή σας θα είναι σε θέση 
να επικοινωνήσει και να σας λογοδοτήσει.

Κάντε την κατάλληλη ασφάλιση. Κανείς δεν αναμένει ότι θα συμβεί κάποιο τραυματισμό ή ατύχημα. Ωστόσο, ακούσαμε κάποιες ατυχείς ιστορίες από τους ταξιδιώτες και αρχίζουν συνήθως με: “Ποτέ δεν περίμενα …”

Αφήστε ένα αντίγραφο της διαδρομής σας σε φίλους ή στην οικογένεια.

Πληροφορίες για την υγεία

Σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για οτιδήποτε στη φόρμα συμμετοχής. Αυτό θα μας βοηθήσει να σας προσφέρουμε τη βοήθεια που χρειάζεστε ενώ βρίσκεστε μαζί μας και να μας επιτρέψετε να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή σε εκείνους που την χρειάζονται.

 

Μεταφορά

Η ταξιδιωτική εμπειρία θα σας εκθέσει σε πολλούς διαφορετικούς τύπους και μορφές μεταφοράς και πολλούς κινδύνους και ανταμοιβές. Ορισμένες από αυτές μπορεί να είναι γνωστές σε σας και απλώς ένα θέμα συνομωσίας, και μερικοί μπορεί να μην το κάνουν. 

Σημειώστε τις κορυφαίες 5 συμβουλές παρακάτω:

Αεροπορικό ταξίδι

Δώστε προσοχή στην ενημέρωση του αεροπλάνου. Μπορεί να φαίνεται μονότονη ή βαρετή σε όσους ταξιδεύουν συχνά, αλλά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα πρέπει να το ξέρετε αμέσως.

Καταμετρήστε τις σειρές στην έξοδο κινδύνου. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ο φωτισμός μπορεί να μειωθεί.

Μην πίνετε υπερβολικό αλκοόλ. Οι καμπίνες είναι υπό πίεση, έτσι ώστε το αποτέλεσμα του αλκοόλ να είναι μεγαλύτερο από το κανονικό.

Ακούστε τους συνοδούς. Είναι κυρίως εκεί για την ασφάλειά σας.

Κρατήστε τη ζώνη ασφαλείας σας στερεωμένη. Η αναταραχή μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή.

Λεωφορεία και τρένα

Κρατήστε τα προσωπικά σας αντικείμενα στην όρασή σας ή κατά προτίμηση επάνω σας.

Μια κλειδαριά που τοποθετείται στα φερμουάρ είναι ένα καλό αποτρεπτικό παράγοντα για έναν κλέφτη.

Παρακολουθήστε για ανώμαλες, ολισθηρές επιφάνειες ή άλλα εμπόδια κατά την είσοδο και την έξοδο από το όχημα.

Συνεχίστε να είστε προσεκτικοί στο περιβάλλον. Να γνωρίζετε τις περισπασμούς, καθώς μπορεί να είναι ευκαιρίες για πορτοφολάδες.

Taxis

Αν μένετε σε ένα ξενοδοχείο, ζητήστε τους να σας καλέσουν ένα ταξί, αντί να το κάνετε μόνοι σας στο δρόμο.

Χρησιμοποιήστε ταξί από στάση ταξί, όπου είναι δυνατόν. Συνήθως μόνο οι εγγεγραμμένοι φορείς εκμετάλλευσης μπορούν να χρησιμοποιήσουν στάση ταξί.

Κρατήστε τα πράγματά σας στα πλάγια ή στα πόδια σας. Εάν πρέπει να βγείτε γρήγορα, θα είναι εύκολα προσβάσιμα.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αφήστε τις σακούλες. Μπορείτε να τρέξετε πιο γρήγορα χωρίς αυτό και αντικείμενα μπορούν να αντικατασταθούν.

Ελέγξτε την ταυτότητα του οδηγού πριν εισέλθετε. Θα πρέπει να 
εμφανίζεται εμφανώς στο όχημα αν είναι νόμιμο ταξί.

Μεταφορά με πλοία

Ακούστε την ενημέρωση για την ασφάλεια. Θα πρέπει να ξέρετε τι πρέπει να κάνετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Εάν παρέχονται σωσίβια – χρησιμοποιήστε τα.

Πάντα να έχετε τουλάχιστον ένα χέρι ελεύθερο να κρατάτε κάτι για να βοηθήσετε με την ισορροπία σας.

Ο ήλιος αντανακλάται από το νερό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επαρκή 
προστασία από τον ήλιο.

Πάρτε φάρμακα για ναυτία πριν από την επιβίβαση – μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να γίνει αποτελεσματική.

Κατάλυμα

Η διαμονή θεωρείται γενικά ως ασφαλές καταφύγιο για τους κουρασμένους ταξιδιώτες. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι συχνά είναι το πιο πιθανό μέρος που συμβαίνουν τα ατυχήματα και οι κλοπές. Τα παρακάτω μπορούν να γίνουν για να αυξήσετε την προσωπική σας ασφάλεια:

Όταν φτάνετε, μείνετε με τις τσάντες σας μέχρι να μεταφερθούν από το ταξί ή το λεωφορείο στο λόμπι.

Τα λόμπι μπορούν να είναι χαοτικοί τόποι με πολλούς ανθρώπους που έρχονται και πηγαίνουν. Κοιτάξτε τις τσάντες σας ανά πάσα στιγμή κατά το check in και out. Η πολυάσχολη ατμόσφαιρα είναι μια ευπρόσδεκτη απόσπαση της προσοχής των οπορτουνιστών.
Όταν μπαίνετε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου σας, βεβαιωθείτε ότι η πόρτα κλείνει σταθερά πίσω σας και κλειδώνει.

Όταν στο δωμάτιό σας κλειδώνετε την πόρτα, χρησιμοποιήστε το σύρτη ασφαλείας, τα παράθυρα κλειδαριάς και τις πόρτες των θυρών.

Πάντα να χρησιμοποιείτε την «οπή θρυαλλίδας» για να δείτε ποιος είναι στην πόρτα πριν την ανοίξετε.

Γνωρίστε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης και τον τρόπο λειτουργίας του τηλεφωνικού συστήματος.

Αποθηκεύστε όλα τα αχρείαστα προσωπικά αντικείμενα, μετρητά, τιμαλφή και ταξιδιωτικά έγγραφα στο χρηματοκιβώτιο.

Σημειώστε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης στο πίσω μέρος της πόρτας του ξενοδοχείου. Θα πρέπει να το ξέρετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τοποθετήστε το κλειδί του δωματίου σας στον ίδιο χώρο κάθε φορά. Έτσι είναι δύσκολο να χαθεί, ενώ θα ξέρετε πού βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Χρησιμοποιήστε τα αντιολισθητικά χαλάκια στα ντους, εάν υπάρχουν.

Σχετικά με την κυκλοφορία στους δρόμους

Ένας από τους μεγάλους τρόπους για να ζήσετε έναν νέο προορισμό είναι να περπατήσετε στην περιοχή! Ωστόσο, όπως και οπουδήποτε, υπάρχουν κακοπροαίρετοι άνθρωποι της τοπικής κοινότητας. Υπάρχουν πολλές συμβουλές και συμβουλές για τον καλύτερο τρόπο να μειώσετε την ευπάθεια και να προστατέψετε την ασφάλεια απολαμβάνοντας τα καταπληκτικά αξιοθέατα. Ορισμένες από αυτές τις ιδέες μπορεί να είναι απλές κοινές σκέψεις, ενώ άλλες ίσως να μην έχετε σκεφτεί. Αυτοί είναι οι κορυφαίοι 10 τρόποι για να βελτιώσετε την προσωπική σας ασφάλεια ενώ είστε έξω:

Συνδυάστε όσο το δυνατόν περισσότερο, ειδικά στο φόρεμα και την εμφάνισή σας. Προσπαθήστε 

να αποφύγετε μια εμφανή τουριστική εμφάνιση.

Δείτε τους χάρτες διακριτικά. Ένας χάρτης σας αναγνωρίζει ως τουρίστα και, δυστυχώς, έναν στόχο.

Σε περίπτωση αποπροσανατολισμού, ζητήστε απλώς οδηγίες από υπευθύνους ή άτομα με προφανή εξουσία όπως οι αστυνομικοί.

Μείνετε σε καλά φωτισμένες ή δρόμους συχνής διέλευσης. Ο κίνδυνος συχνά κρύβεται σε σκοτεινές και λιγότερο κατοικημένες περιοχές.

Οι φωτογραφίες είναι απαραίτητες όταν ταξιδεύετε. Ωστόσο, κρατήστε τη φωτογραφική μηχανή διακριτική. Πολλές κάμερες “point-and-shoot” θα χωράνε στην τσέπη σας όταν δεν τις χρησιμοποιείτε. Μην αφήνετε μεγαλύτερες που κρέμονται γύρω από το λαιμό σας ή σε άλλα μέρη με 
απλή όψη.

Κατά την απόσυρση χρημάτων από τραπεζικές μηχανές, προσπαθήστε να το πράξετε κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε περιοχές που διακινούνται πολύ καλά και χρησιμοποιείτε μηχανές που σχετίζονται με αναγνωρισμένη τράπεζα, όπου αυτό είναι δυνατό. Όπως και οπουδήποτε, προστατεύστε τον προσωπικό σας αριθμό PIN 
καλύπτοντας το πληκτρολόγιο από τα αδιάκριτα μάτια με το άλλο σας χέρι. Μόλις απομακρυνθούν τα μετρητά, αφιερώστε χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλής. Μην το κάνετε αυτό ενώ 
περπατάτε στο δρόμο διαφημίζετε το γεγονός ότι μεταφέρετε ποσά μετρητών μαζί σας.

Αφήστε τα μετρητά, τα ταξιδιωτικά έγγραφα, τα κοσμήματα στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου ή ακόμα καλύτερα στο σπίτι εάν δεν το χρειάζεστε τόσο μακριά.

Ένας έμπειρος κλέφτης πορτοφολιών μπορεί συνήθως να επιλέξει έναν τουρίστα σε ένα πλήθος. Φορέστε το πορτοφόλι σας στο σώμα σας με το πτερύγιο ανοίγματος στο στομάχι σας, έτσι ώστε να είναι πιο δύσκολο να κλαπεί. Αν φοράτε μια daypack φοράτε μπροστά, στυλ καγκουρό.

Όπου είναι δυνατόν, αποφύγετε το περπάτημα μόνοι και ειδικά τη νύχτα. Ταξιδεύοντας με φίλους σας δίνεται πολύ λιγότερο στόχο.

Πάρτε μαζί σας την κάρτα του ξενοδοχείου που περιέχει το όνομα και τη διεύθυνση του ξενοδοχείου. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη και αν δεν μιλάτε τη γλώσσα, ένα ταξί θα μπορεί να σας μεταφέρει πίσω στο ξενοδοχείο.

Φίλτρα

Τοποθεσία
Διάρκεια
Δυσκολία
Τιμή
Τιμή - slider
35890